Siirryt pois www.adhd-tietoa.fi sivustolta. Olet siirtymässä sivustolle, jota Janssenin Yksityisyyden suoja koskevat ehdot eivät koske. Valitse OK jatkaaksesi.

Yksityisyyden suoja

Janssen-Cilag Oy välittää yksityisyydestäsi. ja kerromme tässä, millä tavalla keräämme, käytämme ja luovutamme tietoja. Tässä Tietosuojakäytännössä kuvataan menettelytapamme, jotka liittyvät tietoihin, joita me tai palveluntarjoajamme keräämme hallinnoimamme verkkosivuston tai sovelluksen kautta (jäljempänä ”Palvelu”), ja josta pääsit tarkastelemaan tätä Tietosuojakäytäntöä. Antamalla meille henkilötietojasi tai käyttämällä Palvelua vahvistat, että olet lukenut ja ymmärtänyt tämän Tietosuojakäytännön.

KÄYTTÖ ALAIKÄISTEN TOIMESTA

Palvelua ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille, ja pyydämme, etteivät tällaiset henkilöt anna henkilötietoja Palvelun kautta. Jos lapsesi on lähettänyt Palveluun henkilötietoja ja haluat pyytää meitä poistamaan nämä henkilötiedot, ota meihin yhteyttä jäljempänä kohdassa Ota yhteyttä kuvatulla tavalla.

TIETOJEN KERÄÄMINEN

Saatamme pyytää sinulta henkilötietoja, jotta hyötyisit tietyistä ominaisuuksista (kuten uutiskirjeen tilauksesta, vinkeistä/vihjeistä tai tilausten käsittelystä) tai jotta voisit osallistua tiettyyn toimintaan (kuten arvontoihin tai muihin tempauksiin). Sinulle ilmoitetaan, minkä tiedon antaminen on pakollista ja minkä vapaaehtoista.

Saatamme yhdistää toimittamiasi tietoja muihin sinulta verkossa tai muulla tavoin keräämiimme tietoihin, kuten ostohistoriaasi. Saatamme myös yhdistää niitä muista lähteistä, kuten iQVIA OneKey saamiimme sinua koskeviin tietoihin.

Jos toimitat meille toisen henkilön henkilötietoja, ilmaiset, että sinulla on oikeus tehdä niin ja annat meille luvan niiden käyttöön tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti.

ARKALUONTOINEN TIETO

Jos emme sitä erityisesti pyydä, toivomme, ettet lähetä tai välitä meille arkaluontoisia henkilötietoja (kuten sosiaaliturvatunnuksia tai tietoa, joka liittyy rodulliseen tai etniseen alkuperään, poliittisiin mielipiteisiin, uskontoon tai filosofisiin uskomuksiin, terveyteen, seksuaaliseen kanssakäymiseen tai seksuaaliseen suuntautumiseen, rikolliseen taustaan, ammattiyhdistyksen jäsenyyteen, tai mitään biometristä tai geneettistä tietoa, jonka perusteella henkilö voidaan tunnistaa) Palvelussa, Palvelun kautta tai muulla tavoin.

AUTOMAATTINEN TIETOJEN KERÄÄMINEN JA KÄYTTÖ

Me ja palveluntarjoajamme saatamme kerätä tiettyjä tietoja automaattisesti käyttäessäsi Palvelua. Tutustu Evästekäytäntöömme [link to policy]saadaksesi lisätietoa evästeistä ja muista Palvelussa käytetyistä seurantateknologioista. Evästekäytäntö sisältää tietoa siitä, kuinka voit poistaa nämä teknologiat käytöstä. Jos et poista niitä käytöstä ja jatkat Palvelumme käyttöä, oletamme, että annat suostumuksesi niiden käyttöön.

Me ja palveluntarjoajamme saatamme myös automaattisesti kerätä ja käyttää tietoa seuraavilla tavoilla:

Käyttämäsi selaimen välityksellä: Useimmat selaimet keräävät tiettyjä tietoja, joita ovat esimerkiksi MAC-osoitteesi, tietokoneen tyyppi (Windows tai Mac), näytön resoluutio, käyttöjärjestelmän nimi ja versio sekä internet-selaimen tyyppi ja versio. Saatamme kerätä vastaavia tietoja, kuten laitteesi tyypin ja tunnisteen, jos kirjaudut Palveluun mobiililaitteella. Käytämme tätä tietoa Palvelun moitteettoman toiminnan varmistamiseen.

IP-osoite: IP-osoitteesi on numero, jonka internet-palveluntarjoajasi antaa tietokoneellesi automaattisesti. IP-osoite tunnistetaan ja kirjataan automaattisesti palvelinlokitiedostoihimme, kun käyttäjä vierailee Palvelussa. Vastaavasti tallennetaan myös vierailun aika ja sivut, joilla on vierailtu. IP-osoitteiden kerääminen on vakiokäytäntö ja moni verkkopalvelu suorittaakin sen automaattisesti. Käytämme IP-osoitteita Palvelun käyttöasteen laskemiseen, palvelinongelmien diagnosoimiseen ja Palvelun hallinnointiin. Saatamme myös johtaa likimääräisen sijaintisi IP-osoitteestasi.

Laitetiedot: Saatamme koota mobiililaitteestasi tietoja, kuten yksilöllisen laitetunnisteen, selvittääksemme Palvelun käyttöä.

KUINKA KÄYTÄMME JA LUOVUTAMME TIETOJA

Käytämme ja luovutamme antamiasi tietoja niiden keräyshetkellä kuvatulla tavalla. Katso jäljempänä kohta ”Valinnat ja pääsyoikeudet” saadaksesi tietää, kuinka voit estää määrättyjen tietojesi käytön ja luovuttamisen.

Jos asiaankuuluva laki edellyttää, pyydämme suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön. Suostumus pyydetään hetkellä, jolloin tietoja kerätään. Voimme myös tarvittaessa käyttää meille toimittamiasi tai sinua koskevia tietoja sopimusten laatimiseen, jonkin muun oikeudellisen syyn perusteella (esimerkiksi lääketurvatoiminnan meille asettamien velvoitteiden vuoksi) tai oikeutettuihin liiketaloudellisiin tarkoituksiin, kuten:

  • palvelun toiminnallisuuden varmistamiseen ja pyyntöihisivastaamiseen
  • tiedusteluihin ja pyyntöihin vastaamiseen, kuten pyytämiesi asiakirjojen tai sähköposti-ilmoitusten lähettämiseen
  • tärkeiden, yrityksemme ja sinun väliseen kanssakäymiseen, Palveluun, Palvelun ehtoihin, käyttöehtoihin tai käytäntöihin tehtyihin muutoksiin liittyvien tietojen ja/tai muun hallinnollisen tiedon lähettämiseen.

 

Luovutamme Palvelun kautta keräämäämme tietoa myös:

  • muille Johnson & Johnson -yrityksille tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Luettelo Johnson & Johnson –yhtiöön kuuluvista yrityksistä on saatavilla osoitteessa http://www.investor.jnj.com/governance/sec‑filings.cfm (klikkaa linkkiä avataksesi lomakkeen 10K, kohdan 21, osion “SEC-kaavakkeet”). Janssen-Cilag Oy on osapuoli, joka on vastuussa yhteisesti käytettyjen henkilötietojen hallinnasta;
  • kolmansien osapuolten kumppaneillemme, joiden kanssa tarjoamme yhteisbrändättyä tai yhteismarkkinoitua myynninedistämistä;
  • kolmansien osapuolten palveluntarjoajillemme, jotka tarjoavat meille verkkosivun hallinnointia ja moderointia, mobiilisovellusten hallinnointia, tietoanalyysejä, maksujen käsittelyä, tilausten täyttämistä, infrastruktuurin toimittamista, IT-palveluja, asiakaspalvelua, sähköpostin ja kohdennetun postituksen toimituspalveluja, auditointia ja muita palveluja palvelujen tarjoamisen mahdollistamiseen; ja
  • sovellettavien lakien salliessa kolmansille osapuolille uudelleenjärjestely-, fuusio-, myynti-, yhteisyritys-, toimeksianto-, siirto- tai muissa järjestelyissä, joihin liittyy liiketoimintamme, varallisuutemme tai osakkeidemme luovutus osittain tai kokonaisuudessaan (mukaan lukien konkurssi tai vastaava menettely).

Lisäksi saatamme käyttää ja luovuttaa tietojasi, jos katsomme sen tarpeelliseksi tai tarkoituksenmukaiseksi: (a) noudattaaksemme oikeudellista menettelyä tai sovellettavaa lainsäädäntöä, johon saattaa kuulua myös asuinmaasi ulkopuolisia lakeja, (b) sovellettavan lain salliessa vastataksemme pyyntöihin eri viranomaisilta, jotka saattavat olla asuinmaasi ulkopuolisia viranomaisia, (c) pannaksemme käyttöehtomme täytäntöön ja (d) suojataksemme oikeuksiamme, yksityisyyttämme, turvallisuuttamme tai omaisuuttamme sekä muiden Johnson & Johnson -yritysten, sinun tai muiden henkilöiden oikeuksia, yksityisyyttä, turvallisuutta tai omaisuutta. Saatamme myös muulla tavoin käyttää ja luovuttaa tietojasi saatuamme siihen suostumuksesi.

Saatamme käyttää ja luovuttaa automaattisesti keräämäämme tietoa aiemmin kohdassa ”Automaattinen tietojen kerääminen ja käyttö” kuvatulla tavalla.

Paikallisten sovellettavien lakien salliessa saatamme käyttää ja luovuttaa mihin tahansa tarkoitukseen sellaisessa muodossa olevia tietoja, joiden perusteella henkilö ei ole tunnistettavissa. Jos yhdistämme tunnistamattomassa muodossa olevia henkilötietoja, tunnistettavissa oleviin tietoihin (kuten nimen yhdistäminen maantieteelliseen sijaintiin), käsittelemme yhdistettyä tietoa henkilötietona niin kauan kuin tiedot on yhdistetty.

VALINNAT JA PÄÄSYOIKEUDET

Henkilötietojesi käyttöä ja niiden luovuttamista koskevat valinnat

Annamme sinulle vaihtoehtoja, jotka koskevat henkilötietojesi käyttöä ja luovuttamista markkinointitarkoituksessa. Voit valita, ettet halua:

  • saada meiltä markkinointiviestejä: Jos et enää halua vastaanottaa meiltä markkinointiviestejä, voit lopettaa niiden saamisen ottamalla meihin yhteyttä seuraavasti: jacfi@its.jnj.com. Kerro viestissäsi meille nimesi ja kerro, minkä tyyppisiä markkinointiviestejä et enää halua vastaanottaa sekä osoite tai osoitteet, joihin niitä lähetetään. Jos et esimerkiksi enää halua saada meiltä markkinointisähköposteja tai suorapostia, kerro se meille, ja kerro nimesi sekä sähköposti- tai postiosoitteesi. Voit myös estää lähettämämme markkinointiviestinnän vierailemalla Palvelussa ja päivittämällä verkkoprofiilisi. Lisäksi voit poistaa itsesi markkinointiviestinnän sähköpostilistalta noudattamalla kaikissa tällaisissa viesteissä annettuja ohjeita tilauksen perumiseen.
  • saada meiltä muistutuksia: Jos et enää halua vastaanottaa meiltä lääkkeitä koskevia muistutuksia, voit estää niiden vastaanottamisenottamalla meihin yhteyttä seuraavasti jacfi@its.jnj.com. Kerro viestissäsi meille nimesi jaosoite tai puhelinnumero, joihin saat meiltä muistutuksia.
  • meidän jakavan henkilötietojasi Johnson & Johnson -yritysten ja kolmansien osapuolten kumppaneiden kanssa: Jos olet aiemmin ilmaissut haluavasi vastaanottaa markkinointiviestintää muilta Johnson & Johnson -yrityksiltä tai kolmansien osapuolten kumppaneiltamme, voit estää yhteystietojesi jakamisen markkinointitarkoituksessa näiden osapuolten kanssa ottamalla meihin yhteyttä seuraavasti jacfi@its.jnj.com. Kerro viestissäsi, että emme enää saa jakaa henkilötietojasi Johnson & Johnson -yritysten ja/tai kolmansien osapuolten kumppanien kanssa markkinointitarkoituksiin, ja sisällytä viestiin nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Pyrimme vastamaan pyyntöihisi niin pian kuin se on kohtuudella mahdollista. Huomaa, että vaikka käytät kielto-oikeutta edellä kuvatulla tavalla, emme voi poistaa henkilötietojasi niiden Johnson & Johnson -yritysten tietokannoista, joihin olemme jo jakaneet tietosi (eli siihen asti, kunnes muutospyyntösi astuu voimaan). Huomaa myös, että vaikka olet estänyt markkinointiviestien vastaanoton, saatamme silti lähettää sinulle tärkeitä transaktioon tai hallintoon liittyviä viestejä Näiden estäminen ei ole mahdollista.

Kuinka voit päästä henkilötietoihisi, muuttaa tai poistaa niitä

Jos haluat tarkastella, korjata, päivittää, rajoittaa tai poistaa henkilötietojasi tai haluat pyytää sähköisen kopion henkilötiedoistasi lähettääksesi ne toiselle yhtiölle (siinä määrin kuin soveltuva laki myöntää sinulle nämä oikeudet), ota meihin yhteyttä seuraavasti jacfi@its.jnj.com. Vastaamme tiedusteluusi niin pian kuin se on kohtuudella mahdollista ja viimeistään yhden kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Jos vastauksemme jostain syystä viivästyy, ilmoitamme sinulle tästä välittömästi ja kerromme vastaamispäivämäärän.Voit myös käydä Palvelussa päivittämässä verkkoprofiilisi.

TIETOJEN SIIRTÄMINEN ERI MAIDEN VÄLILLÄ

Henkilötietojasi saatetaan säilyttää ja käsitellä missä tahansa valtiossa, jossa meillä on toimipisteitä tai palveluntarjoajia. Käyttämällä Palveluamme tai antamalla meille suostumuksesi (lain sitä edellyttäessä), suostut siihen, että tietojasi voidaan siirtää oman asuinmaasi ulkopuolelle, myös Yhdysvaltoihin, maihin, joiden tietosuojasäännökset saattavat poiketa kotimaasi säännöistä. Henkilötiedot suojataan asianmukaisilla sopimuksellisilla ja muilla menettelyillä, kun niitä siirretään muissa maissa sijaitseviin yhtiöihimme tai kolmansille osapuolille.

Euroopan komissio on tunnustanut tietyt Euroopan Talousalueen (ETA) ulkopuolella sijaitsevat maat sellaisiksi, että ne tarjoavat ETA:n standardien mukaisen, riittävän tietosuojan  (täydellinen luettelo näistä maista löytyy osoitteesta [hyperlink to the EU Commissioner’s adequacy list at http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm]. Sellaisten tiedonsiirtojen osalta, joissa tietoja siirretään ETA-maista maihin, joiden tietoturvaa Euroopan komissio ei pidä asianmukaisena, olemme ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin, muun muassa varmistamalla, että vastaanottaja on sitoutunut noudattamaan [EU:n vakiomuotoiset sopimusehdot, EU-US-Privacy Shield -sertifikaatti tai EU:n hyväksymät käytännesäännöt tai sertifikaatti] henkilötietojesi suojaamiseksi. Voit pyytää kopion näistä menettelyistä ottamalla yhteyttä organisaatiomme tietosuojavastaavaan (katso ”Ota yhteyttä” -osion ohjeet jäljempänä).

TURVALLISUUS

Pyrimme soveltamaan kohtuullisia organisatorisia, teknisiä ja hallinnollisia toimia, jotka on suunniteltu suojaamaan hallinnassamme olevia henkilötietoja. Valitettavasti emme voi taata, että mikään tiedonsiirto internetissä tai tiedon varastointijärjestelmä on täysin turvallinen. Jos sinulla on syytä epäillä, että asiointi kanssamme ei ole enää turvallista (esimerkiksi jos pelkäät, että minkä tahansa meillä olevan tilisi turvallisuus on uhattu), ilmoita tästä meille välittömästi jäljempänä olevan ”Ota yhteyttä” -kohdan mukaisesti.

SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen tai on sallittu siihen tarkoitukseen tai niihin tarkoituksiin, joita varten tiedot hankittiin. Säilytysaikamme perustuu seuraaviin kriteereihin: (i) ajanjakson pituus, jolloin olemme asioineet kanssasi ja tarjonneet sinulle Palvelun; (ii) siihen, säänteleekö jokin juridinen velvoite toimintaamme ja (iii) onko säilytys tarpeen oikeudellisen asemamme kannalta (kuten vanhentumissääntöjä, oikeudenkäyntejä tai viranomaistutkintaa).

Jos esimerkiksi olemme keränneet henkilökohtaisia tietojasi, koska solmimme sopimuksen kanssasi, säilytämme niitä 15 vuoden ajan sopimuksen päättymispäivästä alkaen. Kun olemme keränneet henkilökohtaisia tietojasi vastaanottaaksesi meiltä markkinointiviestejä ja pyytäneet suostumusta tähän, säilytämme suostumusta, kunnes peruutat sen ja 5 vuoden ajan.

Huomaa kuitenkin, että tämä ei ole täydellinen luettelo säilytysajoista. Henkilötietojasi saatetaan säilyttää pidempään tämän kohdan ensimmäisessä kappaleessa ilmoitettujen kriteerien, erityisesti kohtien (ii) ja (iii) mukaisesti.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN SIVUSTOT JA PALVELUT

Tässä Tietosuojakäytännössä ei käsitellä kolmansien osapuolten yksityisensuojaa, tietoja tai muita käytäntöjä, emmekä ole niistä vastuussa. Tämä koskee myös mitä tahansa kolmatta osapuolta, joka operoi mitä tahansa sivustoa tai verkkopalvelua (mukaan lukien ja siihen rajoittumatta mikä tahansa sovellus), joka on saatavilla tämän Palvelun kautta, tai johon on linkki tässä Palvelussa. Tällaisen sivuston tai palvelun tai niihin johtavan linkin saatavilla olo Palvelussa ei ilmaise meidän tai Johnson & Johnson –yritysten antamaa hyväksyntää tällaiselle sivustolle tai palvelulle.

OTA YHTEYTTÄ

Janssen-Cilag Oy, Vaisalantie 2, 02130 Espoo, on tämän Tietosuojakäytännön mukaan henkilötietojen keräämisestä, käyttämisestä ja luovuttamisesta vastuussa oleva yhtiö.

Jos sinulla on kysymyksiä tästä Tietosuojakäytännöstä, ota meihin yhteyttä jacfi@its.jnj.com tai lähetä postia seuraavaan osoitteeseen:

Janssen-Cilag Oy

Vaisalantie 2

FI-02130 Espoo

Voit myös tarvittaessa ottaa yhteyttä maasi tai alueesi tietosuojavastaavaan osoitteella: emeaprivacy@its.jnj.com.   .

HUOMAUTUKSEN ESITTÄMINEN VALVOVALLE VIRANOMAISELLE

Voit jättää huomautuksen maasi tai alueesi tietosuojavaltuutetulle, jonka yhteystiedot löydät tästä. [Link is to http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm.]

TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN PÄIVITYKSET

Saatamme muuttaa tätä Tietosuojakäytäntöä. Kaikki tämän Tietosuojakäytännön muutokset astuvat voimaan, kun julkaisemme päivitetyn Tietosuojakäytännön Palvelussa. Jos käytät Palvelua näiden muutosten jälkeen, hyväksyt päivitetyn Tietosuojakäytännön. Suosittelemme, että tutustut Tietosuojakäytäntöön säännöllisesti Palvelussa. Tämä Tietosuojakäytäntö on päivitetty viimeksi 2018-05-16.